Karai Anna /Énekesnő/

 

Munkatársunkkal találkozott és az életéről mesélt Karai Anna a hazai Voice színpadán feltűnt tehetséges énekesnő.

Karai Anna 2012 őszén lépett színpadra a hazai Voice tehetségkutató műsorban a Paramore Crushcrushcrush című dallal, ahol az egyéni, saját stílusúra formált scream-es feldolgozására három zsűritag is felfigyelt és mentoráltjaként akarta tudni az előadót, aki végül Caramell mellett döntött. Az énekesnő a legjobb 24-ig jutott a vetélkedő során, és a frissen jött ismertséget kihasználva, valamint a kialakult nagyszámú rajongótábor bíztatására, megújultan, álmait fel nem adva, építette tovább énekesi karrierjét.

EverArt: Itt ül velem szemben egy szőke, törékeny, vidám, és mégis visszafogott lány. Akár egy is lehetne a millióból, de Ő az a bizonyos Egy, aki ha színpadra lép, ha mikrofont ragad, és elkezd énekelni, akkor felkapjuk a fejünket, oda kell figyelni rá, hiszen már nem visszafogott, már nem törékeny, hanem tele kirobbanó energiával, hanggal, ritmussal, zenével.

Ki ő valójában, milyen is valójában? ...faggattuk önmagáról, az életéről, a zenéről, a hírnévről, a vágyairól, álmairól.

EA: Talán te is tapasztaltad, hogy az emberek kíváncsisága megnő a tehetségkutató műsorok után.   Biztosan nem én vagyok az első, aki felteszi Neked ezt a kérdést, hogy ki voltál, ki vagy és ki leszel… ha nagy leszel?

Karai Anna: Karai Anna vagyok, énekes, egy nő, aki mer álmodni, aki az álmainak él, és az álmait akarja megvalósítani. Én ugyanaz vagyok, aki voltam a műsor előtt, zárkózott, de figyelő és álmodó, épp úgy élem a mindennapjaimat, mint mindenki más a hétköznapokban. Dolgozom, zenélek, élem az életem. Közben szeretném megvalósítani azt, amire gyerekkorom óta vágyom, hogy ezrek előtt állok a színpadon és énekelek.  Tudom a látszat, a színpadon való megjelenésem, mást sugall, de más a színpad és más a magánember. Magánemberként védem magam, hiszen életem során sokszor sérültem. Szóval, hogy a kérdésedre válaszoljak, ugyanaz maradtam, aki régen voltam.

EA: A Voice tehetségkutatóban tűntél fel, bár már nem voltál kezdő, hiszen előtte is énekeltél, zenekarral léptél fel, tehát már volt tapasztalatod a színpadon és a közönséggel. Mi történt veled a műsor után? Hogyan alakult illetve miben változott az életed?

KA: A Voice nagy élmény volt számomra, rengeteget tanultam a felkészülések során a velünk foglalkozó énektanároktól, és ami a legfontosabb volt számomra, hogy a hangom használatáról, a modern hangképzésről olyan ismereteket sajátíthattam el, amit talán a műsor nélkül csak hosszabb tanulás során érhettem volna el.

EA: Ha jól tudom, te tanultad és diplomát is szereztél az éneklésből?

KA: Igen az ELTE énekszakán végeztem, de egy ilyen műsorra való felkészülés és a műsor ideje alatti tapasztalatok nagyon sok mindenre megtanítottak és ezt azóta is próbálom hasznosítani illetve a tanítványaimnak továbbadni.

EA: Úgy tudom, hogy a civil életben van munkahelyed, dolgozol. Mennyiben változott az életed a Voice hatására??

fotó:Facebook

KA: Valóban van civil munkám, egy nyomdai vállalkozásban dolgozom az ügyvezető asszisztenseként. Tehát teljes mértékben egy másik életforma az, amivel egyelőre pénzt keresek, a megélhetésemet biztosítom.  Mégsem mondhatnám, hogy minden maradt a régiben, hiszen a műsor hozott egyfajta ismertséget még akkor is, ha nem jutottam be a döntőbe. Tulajdonképpen a hírnévhez való viszonyom változott meg.  Sokan szeretik azt a stílust, amit én és a zenekarom képvisel, így nagyon sokan bíztattak, hogy ne hagyjam abba. Érdekes volt számomra, hogy sokan megismertek, rám köszöntek az utcán, sőt elmondhatom, hogy még most is, 4 évvel a műsor után is történnek velem olyan dolgok, hogy ismeretlen kérdezi meg, hogy én az vagyok-e, akit ő akkor ott látott énekelni?  :-D Ez számomra azt jelenti, hogy nyomot hagytam magam után és ez segít továbbhaladni és hinni, hogy az álmaimat elérhetem.

EA: Elmondod, miről álmodik a lány?

KA: Én azt gondolom, hogy nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy azért jelentkeztem ebbe a műsorba, mert szerettem volna, ha megismernek, ha felfigyelnek rám, ha ott jegyeznek a legjobbak között. Természetesen én is szeretnék azzal keresni sok pénzt, amit a legjobban szeretek csinálni, szeretnék jól élni, szeretnék híres lenni, de már azt is tudom, hogy ebben a műfajban illetve a tehetségkutató után leginkább magamra, illetve azokra számíthatok, akik akkor is mellettem álltak, amikor jelentkeztem, illetve azóta is velem vannak. Nem könnyű felszínen maradni és azt hiszem egy ilyen műsorban való megjelenés után valahogyan mindig mást vár el a közönség és a szakma. Ha ott akarok lenni az élvonalban, akkor maximálisan kell teljesítenem, tanulnom kell, keresni azt az utat, azt az egyéni hangot, ami csak az enyém. Én nem akarok egy lenni a sok között, hanem szeretném, ha én Karai Annaként lennék az az énekes, aki tett azért, hogy ott legyen ahol a legnagyobbak.  Nem könnyű ez a pálya, hiszen a Voice egy lehetőség volt, hogy a hétköznapokból elinduljak egy másik életforma felé, de meg kellett tanulnom, hogy az adott lehetőséggel jól kell élni és gazdálkodni, hiszen senki nem fogja nekem kikaparni a gesztenyét. Tudom, hogy az én zenémnek az úgynevezett „amerikai rock”-nak idehaza még nincs széles közönsége, de egyre többen szeretik, sőt rendszeresen visszahívnak olyan helyekre ahol megfogta a közönséget a hangzásvilágunk. A műsor után megkeresett Tarcsai Ádám a Moby Dick hivatalos helyettesítő dobosa és ebből az ismeretségből született meg a zenekarunk a „Karai Anna” 4 fővel. Azóta is együtt dolgozunk, zenélünk, járjuk az országot.

EA: Mi inspirálja a zenédet, a művészetedet?

KA: Nagyon egyszerű..   a SZÍVEM..  így nagy betűkkel. Tudom, hogy mondhatnék még ezer más gondolatot is, de én azt hiszem, nekem az inspiráció belülről jön. Ez az, amit nagyon sokáig szeretnék csinálni.. olyan ez számomra, mint a levegővétel… lélegeznem kell, hogy élhessek.  …énekelnem kell, hogy élhessem az álmaimat.

EA: Hogyan tovább??

KA: Ugyan turnénk most nem lesz, de havonta van egy koncertünk, illetve idén is fellépünk az Ezer Lámpás Éjszakáján, és már kialakult rajongó táborunk van Kapuváron és Veszprémben ahová szinte már „haza járunk”.

fotó: Facebook

EA: Látom, hogy használod a közösségi médiát, vannak klipjeitek a youtube csatornán, ott vagy a facebookon is. Szerinted mire jó a közösségi média?

KA: Igen, mi is készítünk klipeket és a youtube csatornánkra fel is töltjük azokat, így a rajongóink láthatják akár a legújabb szerzeményeinket is. A facebook a twitter és egyéb közösségi oldalak szerintem jók és hasznosak, ha jól használjuk őket. A kapcsolatok építésére, régen nem látott ismerősök megtalálására kiválóan alkalmas, de szerintem jó lenne akár a benne rejlő reklámlehetőségeket kihasználni, a különféle rendezvényeket, rendezvényhelyszíneket megtalálni, velük kapcsolatot tartani. Viszont mindehhez idő kell, vagy egy olyan háttér ember, aki érti, és ezt vállalja.  Nekem erre nem sok időm van, de próbálok haladni a korral, és amit lehet, megteszek.

EA: Végezetül egy utolsó kérdés. Ha készítenél egy bakancslistát, mit írnál föl rá?

KA: Hmm… ezen már én is sokat gondolkodtam. Nincsenek extrém kívánságaim, hiszen végül is én abban a helyzetben vagyok, hogy most úgy érzem, elértem eddig, amit szerettem volna csinálni. Igaz még nem az éneklésből élek, de érdekes, hogy a civil foglalkozásomban, a cégnél dolgozók is kötődnek a zenéléshez, mivel többen is játszanak valamilyen hangszeren. Nem akarok leugrani egy felhőkarcoló tetejéről, viszont jó lenne egy-egy külföldi megjelenés, ami a jelen helyzetben nagyon nehéz és támogatottság nélkül nincs értelme. Ha egy kívánságot felírhatnék, az talán az lenne, hogy a magam fejlődésében érjek el a legtöbbet és az ide vezető útra és lehetőségekre valóban jó lenne rátalálni.

EK: Kívánjuk, hogy teljesüljön ez a kívánságod.

Kövess minket a Facebook-on, az Instagramon, és a Twitter-en is.ajánlatkérés

Ossza meg velünk elképzeléseit,kérje személyre szabott ajánlatunkat most!

Ahol a szervezés művészet
+36 20 665 7494
info@everart.hu

MSBT.hu design